sök

Om produkten

Viktig information 20200403 : Tre nya filmer inlagda under Kategori med taggen Skola hemma. Dessa handlar om Skola hemma, hur man gör vid misstänkt symptom och hur man tvättar händer noga.

20191119 : Texter och taggar uppdateras och kvalitetssäkras vilket gör att det ibland kan förekomma störningar i tjänsten.

20190516 : Funktioner undertexter fungerar nu och kan användas som vanligt.

20190430 : Funktionen undertexter i egen ruta under videorutan är ur funktion just nu och arbete pågår för att få igång funktionen.

20190401 : Nu krävs det inloggning för att komma åt tjänsten. Ni kan beställa licenser i vår webbutik (länk öppnas i ny flik).

20190228 : Viktig info. Från och med 30 mars 2019 krävs inloggning för att komma åt materialet på SPSM Play. Ni kan beställa licenser i vår webbutik (länk öppnas i ny flik).

Nu kan du och dina elever att kunna ta del av Specialpedagogiska skolmyndighetens läromedelsvideor på svenskt teckenspråk i mobiler, pekplatta och datorer via vår nya onlinetjänst SPSM Play. SPSM Play riktar sig till alla åldrar och ni kan välja att arbeta med det material som passar just era elever.

I utbudet kommer du att återfinna stora delar av det videomaterial som idag finns utgivet på DVD. Just nu finns runt 200 titlar inlagda och fler kommer att läggas in med tiden. Bland annat finns titlarna som Bortbytingen, Faktaserien och Boksamtal samt översättningar av kända sagor som Alfons och Totte. Filmerna ur Vet du!-serien finns även på SPSM Play under kategorin Mikrolektioner.

Flera av filmerna är översättningar av böcker. Böckerna kan köpas hos återförsäljare eller finnas på biblioteket.

Nyheter och nyproduktioner kommer att presenteras på tjänstens startsida. Filmerna i SPSM Play har valbara undertexter på svenska samt om man vill ha svenskt tal som stöd. Filmerna är även sökbara på såväl ämnen, årskurser, skolformer och titlar och numera kan man söka i undertexter efter specifika ord eller begrepp som förekommer i filmerna. Enskilda filmer kan också delas ut till personer som saknar inloggning.

Ljud och undertext följer den teckenspråkiga översättningen och är i första hand avsett som stöd till avläsning av teckenspråket.

SPSM Play fungerar på marknadens förekommande webbläsare på datorer, pekplattor samt mobiler.

Uppdateringar:

Kategorin Mikrolektioner är ändrat till Kategori samt namnet Vet du! är bytt till Mikrolektioner. Vi har lagt till underkategorin Sagor för att göra det lättare att hitta sagorna. Sagorna kommer läggas in i underkategorin fortlöpande.