sök

Om produkten

220512 : Tjänsten SPSM Play kommer ersättas av en helt ny tjänst närmare årsskiftet 2022/23. Detta ska bla lösa problemen med den långa nedladdningstiden av filmerna. Arbete pågår just nu med att utveckla den nya tjänsten SPSM Svenskt teckenspråk. Har ni frågor och funderingar, kontakta gärna projektledaren Fredrik Roos, fredrik.roos@spsm.se.

Nu kan du och dina elever att kunna ta del av Specialpedagogiska skolmyndighetens läromedelsvideor på svenskt teckenspråk i mobiler, pekplatta och datorer via vår nya onlinetjänst SPSM Play. SPSM Play riktar sig till alla åldrar och ni kan välja att arbeta med det material som passar just era elever.

I utbudet kommer du att återfinna stora delar av det videomaterial som idag finns utgivet på DVD. Just nu finns runt 200 titlar inlagda och fler kommer att läggas in med tiden. Bland annat finns titlarna som Bortbytingen, Faktaserien och Boksamtal samt översättningar av kända sagor som Alfons och Totte. Filmerna ur Vet du!-serien finns även på SPSM Play under kategorin Mikrolektioner.

Flera av filmerna är översättningar av böcker. Böckerna kan köpas hos återförsäljare eller finnas på biblioteket.

Nyheter och nyproduktioner kommer att presenteras på tjänstens startsida. Filmerna i SPSM Play har valbara undertexter på svenska samt om man vill ha svenskt tal som stöd. Filmerna är även sökbara på såväl ämnen, årskurser, skolformer och titlar och numera kan man söka i undertexter efter specifika ord eller begrepp som förekommer i filmerna. Enskilda filmer kan också delas ut till personer som saknar inloggning.

Ljud och undertext följer den teckenspråkiga översättningen och är i första hand avsett som stöd till avläsning av teckenspråket.

SPSM Play fungerar på marknadens förekommande webbläsare på datorer, pekplattor samt mobiler.

Uppdateringar:

Kategorin Mikrolektioner är ändrat till Kategori samt namnet Vet du! är bytt till Mikrolektioner. Vi har lagt till underkategorin Sagor för att göra det lättare att hitta sagorna. Sagorna kommer läggas in i underkategorin fortlöpande.